Hospitalisatieverzekering DKV

DKV (met hoofdzetel in Brussel) is de onbetwiste marktleider in België als het gaat om hospitalisatieverzekeringen, met een dikke 1.400.000 klanten. Het uitgangspunt voor DKV bij alle polissen is 'preventie' en dat is dan ook de basis waarop het volledige productengamma is gebaseerd. Zij bieden verzekeringen aan voor zowel particulieren als ondernemingen.

Ervaring op het gebied van gezondheidszorg

DKV is sinds 2009 onderdeel van het internationale Munich Health, dat over een netwerk van meer dan 5000 experts beschikt op het gebied van gezondheidszorg. Door deze ervaring kan men innovatieve en passende gezondheidsoplossingen voorleggen, die zowel zijn afgestemd op de lokale als internationale behoeften. De hospitalisatieverzekering is slechts één van de producten uit het arsenaal van DKV dat bijvoorbeeld ook verzekeringen m.b.t. inkomensverlies aanbiedt.

Particulieren België

Voor de particulier maakt DKV onderscheid tussen drie soorten hospitalisatieverzekeringen: 'België', 'buitenland' en 'wachttijd mutualiteit'. In België kan men als klant kiezen tussen Plan IS2000, Plan CliniComfort en Plan CliniBudget. IS2000 biedt onbeperkte terugbetaling van de ziekenhuiskosten én de medische voor- en nabehandelingskosten (na tussenkomst wettelijke verzekering). Voor 27 vooropgestelde zware ziektes vergoed men eveneens de kosten voor een ambulante behandeling. Men is hierbij steeds vrij in de keuze van arts, ziekenhuis en kamer. Het verschil met CliniComfort schuilt voornamelijk in de keuze van kamer. Die is in het laatste geval niet vrij in een ziekenhuis dat voorkomt op de vooropgestelde lijst van 'beperkte tussenkomst'(BT). De opname vindt dan plaats in een twee- of meerpersoonskamer en de dekking bedraagt maximaal het bedrag waarvoor de mutualiteit tussenkomt. Tenslotte is een vergoeding van maximaal 1000 euro per jaar voorzien in geval van ziekenvervoer per ziekenwagen of helikopter. Zoals de naam al doet vermoeden, is CliniBudget de goedkoopste particulierenverzekering die DKV aanbiedt. Deze verzekering biedt u steeds een terugbetaling van de ziekenhuiskosten met een maximum van het bedrag waarvoor de mutualiteit tussenkomt, in het geval dat de opname telkens plaatsvindt in een twee- of meerpersoonskamer.

Particulieren buitenland en wachttijd mutualiteit

Onder de noemer buitenland biedt DKV het plan H (+) aan, een verzekering voor personen zonder vaste woon- en verblijfplaats in België of die niet de Belgische wettelijke ziekteverzekering genieten. Plan H vergoedt wereldwijd de volledige ziekenhuiskosten van een vooraf gekozen kapitaal dat varieert tussen ongeveer 5.000 en 100. 000 euro. Plan H+ voorziet in een bijkomend bedrag (10% van het gekozen kapitaal) voor de aan de ziekenhuisopname verbonden kosten. Tenslotte is er nog de 'wachttijd mutualiteit', geschikt voor u wanneer u ingeschreven bent bij een mutualiteit maar nog niet de voordelen geniet van de wettelijke ziekteverzekering. Deze verzekering biedt dezelfde waarborgen als IS2000.

Ondernemingen

Voor ondernemingen maakt DKV een onderscheid tussen ondernemingen met tussen 5 en 19 werknemers (KMO's) en ondernemingen met meer dan 19 werknemers. Voor beide categorieën geldt er een onderverdeling in België (met mutualiteit), buitenland (met of zonder mutualiteit) en België (zonder mutualiteit). In het eerste geval is er voor KMO's het plan IS KMO, met dezelfde waarborgen als IS2000 voor particulieren. In de andere twee gevallen wordt KMO's het eerder besproken plan H(+) aangeboden. Voor grote ondernemingen is er in het eerste geval IS+ (zelfde waarborgen als IS 2000 en IS KMO) en in de andere twee gevallen AS3. Dit plan (aantrekkelijk wanneer u bijvoorbeeld expats in dienst hebt) voorziet in de onbeperkte terugbetaling van de ziekenhuiskosten van uw werknemers en vergoedt 70% van de ambulante kosten.